Restauranger i Rom

Om det finns någonting som italienarna vet hur man gör på rätt sätt, är god mat. Här kan du njuta av de många lokala restaurangerna.

För att få bästa valuta för dina pengar bör du äta som lokalbefolkningen gör. Italienarna äter på restauranger som ligger utanför turistområdena och dessa erbjuder större måltider till lunch och mindre middagar.

Börja din morgon som lokalbefolkningen, hoppa över frukosten som erbjuds på hotellet och bege dig till närmaste kafé. Beställ en cappuccino eller espresso och en chokladcornetto (ett italienskt bakverk). Cornettos på Tazza d’Oro smakar gudomligt. Smält in bland lokalbefolkningen genom att äta ståendes vid bardisken. Leta upp en liten restaurang vid lunchtid och prova en färsk pastarätt såsom gnocchi alla romana eller pasta carbonara.

Italienarna äter sitt största mål mat vid lunchtid så spara dig till denna måltid. Trattoria Da Lucia är en lokal favorit när det kommer till traditionella pastarätter. Ta sedan en paus sent på eftermiddagen och ät lite glass. Gelateria del Teatro har alla italienska favoriter med vissa unika smaker såsom salvia och hallon. Som avslutningen på dagen kan du hoppa över att gå på restaurang, ät istället en sen middag tillsammans med lokalbefolkningen på närmaste pizzeria.

Restauranger i Rom

Trattoria Da Lucia

Trattoria Da Lucia ligger precis söder om Vatikanen och har ägts av samma italienska familj i fyra generationer. Om du letar efter utsökt färsk pasta och andra lokala maträtter är detta den perfekta restaurangen för dig. Prova exempelvis spaghetti carbonara eller spaghetti alla grilla.

Filetti di Baccala

Denna unika restaurang serverar middag och erbjuder bland annat en superb maträtt som heter Filetti di Baccala, vilket är friterad torsk. Denna mat smälter i din mun och restaurangen är ett jättebra litet ställe att besöka om du vill äta ett snabbt men gott mål mat. Torsken serveras tillsammans med stekt zucchini och puntarellesallad (en blandning av grönsallad). Filetti di Baccala ligger på gatan från Campo di Fiori och man kan enbart betala kontant här. Maten kostar i genomsnitt 20-30 euro. Restaurangen hittas i Largo dei Librari 88, Campo de’ Fiori.

Ristorante Crispi 19

I närheten av Spanska trappan ligger Ristorante Crispi 19 och denna restaurang är en favorit både bland lokalbefolkningen och turister. Portionerna är stora och de har rimliga priser. Allt på Ristorante Crispi lagas från grunden, inklusive pastan och brödet. Restaurangen är känd för sina utmärkta skaldjur, och här kan du unna dig en sjurätters skaldjursmåltid för 60 euro per person. Räkna med att lägga ner 30 till 40 euro per person för en förrätt, varmrätt, dessert och dryck.

Ristorante del Pallaro

För att få känna den där riktigt italienska känslan bör du bege dig till Ristorante del Pallaro. När du äter här känns det som att umgås med en italiensk familj. Det finns inte ens en menyer. Den fastställda måltiden kostar 23 euro och inkluderar åtta maträtter så kom hungrig! En maträtt på Ristorante del Pallaro inkluderar en antipasta, vin, pasta, skaldjur eller kött, grönsaker och frukt.

Dar Poeta

Om du vill besöka en äkta italiensk pizzeria i området Trastevere, bege dig till Dar Poeta. Oavsett om du är sugen en vanlig pizza med ost såsom Margarita eller en pizza med mer tillbehör kommer du inte att bli besviken. Restaurangen är öppen för middagsgäster från klockan 20:00 på kvällen till klockan 00:00 på natten och under lunchtid på helgerna. På Dar Poeta kan du avnjuta en förrätt och en äkta italiensk pizza för cirka 20 euro per person.