Piazza Navona

Piazza Navona i Rom

Roms populäraste torg, Piazza Navona hittar du till väster om Pantheon. På torget kan du bli underhållen av gatuartister, här kan du njuta av en glass eller bara bländas över den fantastiska arkitekturen som omger torget.

Den mest populära av de tre fontänerna på Piazza Navona är Berninis Fontana dei Quattro Fiumi. Denna stora fontän föreställer gudar från de fyra floderna Nilen, Donau, Ganges och Plata. Fontänen har blivit föremål för heta diskussioner eftersom vissa menar att den ursprungligen tilldelats Borromini.

Chiesa di Sant Agnese

Påven Innocentius X beställde kyrkan Chiesa di Sant Agnese på Piazza Navona till Borromini och gav istället uppdraget att bygga fontänen till rivalen Bernini. Det sägs att Bernini fann kyrkans design så motbjudande att han skapade bilden av floden Nilen i sin fontän för att förolämpa Borromini.

Detta är dock en myt eftersom fontänen byggdes två år innan arbetet med kyrkan ens hade börjat. När du är på torget, ta dig tid att gå in i kyrkan och njut av Borrominis design. Men gå bara in under den bestämda besökstiden, annars finns det risk att du att bli bortschasad av prästerna.

Öppettider för Chiesa di Sant Agnese

9-12, 16-19 tis-lör
10-13:30, 16-20 sön