Nattliv

Nattliv i Rom

Du har inte upplevt Rom på riktigt om du inte erfarit stadens nattliv. För att till fullo kunna njuta av nattlivet, ta eftermiddagen ledig från sightseeing och njut av nattlivet i Rom.

Om du är osäker på vart du ska bege dig, åk till områdena Testaccio eller Ostiense där du hittar många kaféer. Hit kommer många besökare under senare delen av kvällen för att planera sin utekväll. På kaféerna säljs biljetter till de mer populära uteställena, särskilt under helgerna.

Klä upp dig och bege dig till Goa, en av de trendigaste klubbarna i området Ostensie. Om dans är inte din grej kan du istället besöka pianobaren Jonathan’s Angels. Housemusik är den mest spelade musiken i Rom, men nattlivet i Rom erbjuder all slags musik, från jazz till alternativ musik.

Jonathan’s Angels

Vart man än tittar på Jonathan’s Angels ser du tavlor och pop art-konst. Ta med dig kameran och posera framför målningarna av Jonathan, ägaren, som är utklädd till en mängd olika historiska personligheter från påven till Napoleon. Till och med badrummen är vackra som konstverk. Den här festliga pianobaren ligger vid Piazza Navano och serverar drinkar från 8 euro och uppåt. Det finns så mycket att titta på när du besöker Jonathan’s Angels så du bör återkomma för att hinna se allting.

Goa

Goa är en av Roms trendigaste nattklubbar och här dansar många vackra människor hela natten lång. Goa ligger i det trendiga området Ostiense och för att komma hit kan du ta tunnelbanan till stationen Garbatella. Inredningen består till stor del av stål och smälter väl in i miljön med hiphop, house och elektronisk musik. Klä upp dig eftersom dörrvakterna kan vara mycket selektiva. Nattklubben rymmer 700 personer och är öppen från mitten av september till mitten av maj. Ta på dig dansskorna, eftersom en natt på Goa börjar klockan 22 och slutar runt klockan 4 på morgonen, precis i rätt tid för att köpa morgonens första cappuccino och cornetto.

Villagio Globale

Om du är ute efter en mer avslappnad miljö, bege dig till Villagio Globale. Detta ställe var tidigare ett slakteri, men är nu omgjort och renoverat till en bar och en konsertsal. Inträdet till Villagio Globale kostar i genomsnitt bara 5 euro och det serveras drinkar till låga priser. Kolla deras hemsida för att få information om vilken musik som spelas under kvällen. Villagio Globale ligger i området LungoTevere Testaccio, ta bara ta tunnelbanan till stationen Piramide.