Museum

För en djupare förståelse av Roms historia, arkitektur och konst bör du besöka ett av Roms många museer. Oavsett vilket italienskt föremål du är intresserad av kan du hitta rätt museum för det i Rom.

Det finns till och med ett museum som helt och hållet är tillägnat pasta. För att se antik konst och historia kan du bege dig till de magnifika kapitolinska museerna. Men om du istället vill ha en inblick i dagens konst, ta och besök Galleria Nazionale d’Arte Moderna.

Kapitolinska museerna

Tunnelbanestation: Colesso

Öppettider: tis-sön, 09:00-20:00
Biljettpris: 6,50 euro för huvudutställningar, 8-11 euro för huvudutställningar och tillfälliga utställningar.

De kapitolinska museerna är världens äldsta nationella museer. Det började år 1471 med en donation av bronsstatyer från påven Sixtus IV till staden. Museet är beläget på Piazza de Venezia, torget som ritades av Michelangelo, och består av två byggnader; Palazzo Nuovo och Palazzo dei Conservatori.

Det kapitolinska museet är till för att bevara Roms historia. Detta museum visar vackra skulpturer och lika imponerande konst. Några av de mer kända pjäserna är Salla Della Lupa, bronsvargen från den 400-talet, Titians, Baptismo di Kristus och Caravaggios La Buena Ventura.

Galleria Nazionale D’Arte Moderna

Tisdag till söndag: 8:30 till 19:30, sista insläppet sker 40 minuter innan stängning
Biljettpris: 10 euro

Bege dig till förorten för att uppleva en mindre populär, men lika vacker del av den italienska konsten på Galleria Nazionale d’Arte Moderna. Galleria Nazionale d’Arte Moderna byggdes år 1883 och representerar den moderna italienska konsthistorien och moderna konsten.

Detta museum syftar huvudsakligen till att introducera moderna konstnärer till det italienska samhället och att skapa intresse för de italienska konstnärerna från 50- och 60-talen.

Inne i museet hittar du målningar av de italienska impressionisterna, liksom konst från internationella konstnärer såsom Degas, Klimt och Henry Moore. För att komma till galleriet kan du ta tunnelbanans linje A till stationen Flaminio.