Kaféer i Rom

Nästan varje bar i Rom serverar utmärkt god espresso och cappuccino för bara några euro. De flesta av dessa ställen är en kombination av en bar, kafé och glassbar.

Populära Kaféer i Rom

Det är inte ovanligt att lokalbefolkningen ofta besöker kaféet flera gånger om dagen, oavsett om det är för att köpa en espresso eller bara för att höra det senaste skvallret.

Gelateria del Teatro

Om du är sugen på glass kan du besöka Gelateria del Teatro. Du går runt hörnet från Piazza di Navano för att komma hit och du erbjuds nästan alla glassmaker som du kan tänka dig. Alla ingredienser är särskilt utvalda av ägaren och glassen tillverkas på plats. Njut av några nya smaker som till exempel salvia och hallon.

Tazza D’Oro

Om du är sugen på den perfekta italienska espresson och bakverket till frukost, bege dig till Tazza D’Oro. När du beställer bör du vara förberedd på att dricka ditt kaffe ståendes tillsammans med lokalbefolkningen, då det inte finns några bord. Tazza D’Oro är beläget nära Panthenon och serverar välsmakande kaffe och bakverk.

Caffè della Pace

Gömd i myllret av gator vid Piazza di Navano ligger Caffè della Pace. Detta är ett hörnkafé med en mysig veranda och det perfekta stället att dricka ditt morgonkaffe på, koppla av i eftermiddagssolen eller bara titta på förbipasserande. Här kan du även avnjuta drinkar i goda vänners lag under kvällstid.