Hotell Rom

Staden erbjuder alla slags boenden med allt från billiga hotell och vandrarhem till dyra och lyxiga femstjärniga hotell.

Innan du bestämer dig för hotell i Rom, fundera gärna över följande saker:

• Hur mycket får hotellet kosta?
• Är hotellets läge viktigt? Det är dyrare centralt men det finns goda kommunikationer från Rom’s ytterområden.
• Vilka bekvämligheter anser du dig behöva? Luftkonditionering? Ett badkar? Frukost?
• Letar du efter äldre charm eller modern bekvämlighet?

Prisnivå och standard på boende i Rom

Det är dyrt att bo på hotell i Rom. Priserna varierar från 100 till 600 euro per natt beroende på årstid, läge och standard. När du kliver in i ett rum på ett hotell i Rom, kommer du troligen att hitta en dubbelsäng, en hårtork och ett litet badrum med dusch. Om du älskar att bada i badkar bör du dubbelkolla om det finns tillgängligt på ditt hotell innan du bokar ett rum.

I jämförelse med hotell i Sverige är rummen generellt mindre i Rom, flera är dessutom slitna och dyra. Luftkonditionering eller värme kanske inte finns tillgängligt i hotell med få stjärnor. Om ditt hotell har en hiss är den troligen ganska liten, all bagage får inte plats i hissen på en gång.

Italienarna sitter sällan ner i lugn och ro och äter en ordentligt frukost. För de flesta innebär frukost att man köper något bakverk och en espresso på en lokal bar. Om frukost ingår i priset på ditt hotell kommer den att vara väldigt enkel. Hoppa över den och ät istället frukost vid närmaste bar tillsammans med lokalbefolkningen. Du kommer att kunna hitta ett hotell i nästan varje hörn av Rom.

Billiga eller lyxiga hotell?

Vill du fortfarande bo på ett billigt hotell i Rom, men ett som är lite mer exklusivt än ett vandrarhem? Då finns det många alternativ för dig. ”Bed and breakfast”, pensionat och rum på vandrarhem är flera exempel på billiga, privata boendealternativ. Dessa rum är normalt små, har ett angränsande eller delat badrum och några få bekvämligheter.

Om du letar efter ett lyxhotell får du räkna med att betala någonstans mellan 350-600 euro per natt. Dessa hotell kommer definitivt att skämma bort dig men du får också betala för denna exklusivitet. Om du vill ha mer valuta för pengarna kan det vara en idé att bo utanför staden. Genom att hålla dig borta från turistområdena kan du hitta ett billigt hotell med lagom mycket bekvämligheter och faciliteter.

Om du bestämmer dig för att bo utanför staden bör du hitta ett sätt att ta dig in till Rom. Om du aldrig kört bil i kontinentala Europa bör du antingen ta bussen eller leta upp ett hotell som erbjuder skjuts.