Guideböcker till Rom

När du reser till Rom är det en god ide att investera I en god guidebok. En bra guidebok tar dig till din destination enkelt och visar dig intressanta områden som du kan besöka.

Det kan vara lite som en vän, en historielärare och lärare i konst, i en och samma bok. Ett riktigt bra bok tillåter dig veta hemligheterna i staden och hjälper dig att undvika kostsamma misstag. Amazon listar över 600 guideböcker för Rom. Ta din tid och skaffa dig en guidebok som matchar ditt resmål och stil.

Om du reser ekonomiskt, välj en bok som ger dig flera ekonomiska alternativ. Om du reser med barn, ta reda vilka barnvänliga resmål som finns. Använd checklistan nedan för att säkerställa att du väljer en guidebok som fungerar för dig.

Snabb checklista

Har författaren nyligen rest eller bott i Rom?
Har boken nyligen reviderats senaste året?
Är boken lätt? Ärboken bekväm att bära?
Är det svårt att tyda kartorna?
Listar den priser och kontaktuppgifter?
Finns det flera alternativ i flera områden?

Frommers Rome

Frommers är en riktig bra guide för resande som har gott om pengar och lite tid. Deras promenad resor låter dig gå på trekking genom staden där du får verkligen se Rom. Frommers har 1 till 3 dagars turer som går genom dom viktigaste stadsområden, där du får se några glömda ställen.

Lonely Planet: Rome City Guide

Lonely Planet är riktat mot ekonomiskt resande där du får flera alternativ för inga eller minimala kostnader. Boken är skriven av journalister som bor i staden, det finns flera snabbtips och obligatoriska besök i boken. Lonely Planet har även en resplan som ger dig möjligheten att planera din dag. Om du gillar att planera och har ont om pengar, då är denna guidebok perfekt för dig.

Eye Witness Guide to Rome

Om du vill ha en snabbtitt över vad du kommer att se, då är Eye Witness något för dig. Varje sida på Eye Witness har flera fotografier. Även kartorna har flera småbilder överallt. Denna bok tillåter dig att se Rom innan du har rest dit. Promenad sektionen passar resande som gillar att upptäcka till fots, där resplaner finns från 90 min till 3 timmar.