Castel Sant’Angelo

Castel Sant Angelo

Castel Sant’Angelo även kallad Änglaborgen byggdes år 123 e.Kr. och är både en spektakulär antik byggnad och en del av Roms religiösa historia.

Sant Angelo namngavs av påven Gregorius år 590 e.Kr. efter att han haft en uppenbarelse av en ängel på borgens tak som förklarade slutet av pesten. Ursprungligen konstruerades borgen som ett mausoleum, men togs i bruk som en fästning under 500-talet av påvarna. År 1277 började påvemakten att använda borgen som en skyddande fästning. Under turbulenta tider brukade påvar fly från Vatikanen genom underjordiska gångar som gick direkt till borgen.

Idag är det majestätiska Castel Sant’Angelo ett museum, restaurang, kafé och en plats för utomhuskonserter och föreläsningar. För 7 euro i entréavgift kan du dricka lite gott vin på takterrassen, medan du njuter av en av de bästa utsikterna över Rom. För en liten avgift kan du även få en guidad tur. Dessa turer är väl värda pengarna eftersom du får prova på att gå i samma underjordiska gångar som påvarna själva använda förr.

Besök Castel Sant’Angelo

Den guidade turen tar dig från vackra påvliga lägenheter till fängelsehålor med tortyrkammare. Castel Sant’Angelo har följande öppettider:

Öppettider

Tisdag – Söndag från klockan 09:00 till 20:00.
Biljettkassan stängs 1 tim tidigare, alltså vid 19:00.